Åstorp 30 maj 2017

Bild: Emma Virke

Jag jobbar i Åstorp, en liten trevlig stad på Söderåsen i Skåne. Migrationsverket har en anläggning här. I går kväll satt en grupp människor utanför i kvällssolen, i morse när jag körde till jobbet var ett tält rest. I kväll var den lugna vägen mellan Åstorp och byn Snuggarp kantad av polisbilar och ett stängsel var uppsatt. Det var en demonstration. Tjugo medmänniskor som sökt skydd hos oss utvisas ikväll, bland dem ensamma ungdomar.

Skulle du frivilligt sända ditt barn till Afghanistan? Det skulle inte jag, inte ens om barnet fyllt nitton. De hämtades vid 19, just nu är de troligen på Kastrup och väntar på att skickas bort till helvetet.

Jag skäms. Jag gråter. Jag kan inte förstå.

Text: Eva Ullerud
Bild: Emma Virke

*

Detta inlägg är en del av kampanjen #amnestinu som drivs av rörelsen Vi står inte ut. Nätverket ILA – I Lindgrens Anda står bakom kravet på amnesti för ensamkommande barn. Skriv under namninsamlingen för amnesti här!